Skip to main content
Razlika između Property Management i Channel Manager softvera

Razlika između Property Management i Channel Manager softvera

Property Management za hotele (PMS) i Channel Manager platforme dostupne su nam već neko vrijeme. Bilo da ste vlasnik obiteljskih nekretnina, upravljate pansionom, hotelom, ili prodajete stambene jedinice, vjerojatno ste se već zapitali kako bi vam neki od ovih programa mogao biti od pomoći u poslovanju. Predstavljamo njihove osnovne karakteristike i razlike da vam olakšamo odluku.

Property Management (PMS)


“Sadrži na jednom mjestu sve informacije o vašim nekretninama, te obavlja potrebne zadatke i transakcije vezane za rezervaciju “

Property Management sistemi (PMS) su softverska rješenja stvorena za pomoć pri upravljanju turističkim objektima, hotelima, ili poslovima vezanima uz nekretnine. Osnovna im je zadaća organizacija i raspodjela zadataka ključnih za poslovanje, od slaganja rasporeda za osoblje, do konkretne pomoći u knjigovodstvu i samom upravljanju objektom. Iako prvotno zamišljeni isključivo za potrebe hotela, vrlo brzo su se prilagodili trendovima i dalje preusmjerili prema potrebama sve brže rastućeg tržišta iznajmljivanja objekata za odmor.

Ukratko, PMS sustavi poboljšavaju učinkovitost odrađujući one zadatke koji oduzimaju najviše vremena i energije, a mogu i dodatno olakšati poslovanje ako su povezani sa najvažnijim kanalima, kao što su Airbnb ili HomeAway. Najpametniji od njih u sebi sadrže Channel Manager programe, i nude dodatne opcije za umrežavanje poslovanja.

Što Vam omogućuje Property Management?

  • Sadrži na jednom mjestu sve informacije o vašim nekretninama, te obavlja potrebne zadatke i transakcije vezane za rezervaciju
  • Organizira raspored osoblja potrebnog za upravljanje i održavanje objekta
  • Obavlja papirologiju, računovodstvo i sl.

Channel Manager

Channel Manager programi su, s druge strane, specijalizirani za distribuciju vaše trenutne ponude na za to vezane stranice, poput OTA (Booking.com), stranica za odmor (Airbnb) ili metatražilice (Trivago), na lokalnoj i globalnoj razini.

U skladu s potrebama tržišta količina ovakvih stranica konstantno raste pa se sve teže među njima snalaziti. Channel Manager ih organizira za Vas i omogućuje reklamiranje sa samo jedne platforme.

Primjerice, prijavite li se na platformu Rentals United, možete se dodatno reklamirati na preko 60 sajtova, sami izaberete one koji najviše odgovaraju vašim potrebama i ciljaju goste do kakvih želite doprijeti. Channel Manageri također nude i osnovne alate za svakodnevno poslovanje vaše tvrtke, te se može dalje povezati sa odgovarajućim PMS sustavima, organizatorima, aplikacijama, itd.

Što nude Channel Manager programi?

  • Distribuciju oglasa na razne stranice i tržišta
  • Automatsku korekciju dostupnosti jedinica, cijena, bookinga, i informacija o vašem objektu
  • Napredne opcije prilagodbe cijena u svrhu postizanja optimalne zarade

Zaključak

Ukratko, PMS sustav je za Vas želite li se usavršiti u poslovanju na svakodnevnoj bazi, upravljanju cijenama, osobljem i jedinicama kojima raspolažete. Ako želite postati stručnjak u oglašavanju i iznajmljivanju, više će Vam pomoći Channel Manager. No mogu se već naći i nezavisne stranice koje više-manje nude integrirane obje usluge.

I PMS i Channel Manager sustavi pomažu uštediti novac i vrijeme, ali s obzirom na njihovu cijenu, svakako dobro razmislite koja opcija više odgovara vašim potrebama prije nego se pretplatite.