Uvjeti korištenja

Web stranica cb.com.hr i sve ostale Croatiabooking domene (u daljnjem tekstu Stranica) privatno su vlasništvo. Korištenjem ovih Stranica prihvaćate ove odredbe o općim pravilima i uvjetima korištenja.

Osobna upotreba

Stranica se može koristiti samo za pretraživanje odnosno za pregledavanje oglasa i slanje upita vlasnicima smještaja. Korištenje za bilo koju drugu svrhu osim pretraživanja, informiranja i rezervacije smještaja, strogo je zabranjena. Pri slanju upita, Vaša e-mail adresa će biti spremljena u bazu podataka i mi ćemo Vam poslati barem jedan e-mail godišnje u komercijalne svrhe. Uvijek se možete odjaviti s ove usluge i Vaš e-mail će biti izbrisan iz naše baze podataka.

Točnost imovine i podataka o vlasniku

Stranica ne može jamčiti točnost objavljenih podataka poput cijena, fotografija i drugih informacija dostupnih na našim stranicama, a koje unose vlasnici smještaja, posjetitelji Stranice ili treće strane. Točni podaci o smještaju (opis smještaja, adresa, cijene, rezervacije i fotografije) su isključiva odgovornost vlasnika smještaja, odnosno osobe koje je podatke unijela. Stranica ne može potvrditi točnost svakog oglasa, tako da se posjetitelji Stranice savjetuju da sami provjere ispravnost podataka koje unose vlasnici smještaja i CB Web stranica za vlasnike smještaja. Provjeru podataka možete izvršiti kontaktirajući direktno vlasnika/oglašivača. Vlasnik Stranice ne snosi nikakvu materijalnu ni krivičnu odgovornost ukoliko informacije objavljene na Stranici ne odgovaraju stvarnoj situaciji. Na Stranici se mogu oglašavati isključivo privatni oglašivači, posjetitelji i treće strane s područja Republike Hrvatske.

Odgovornost

Vlasnik Stranice ne može biti odgovoran za bilo kakve gubitke ili štetu koju ste pretrpjeli koristeći našu stranicu. Stranica nije dužana ponuditi povrat novca ili kompenzaciju za gubitke koje ste možda pretrpjeli iznajmljivanjem smještaja od oglašivača odnosno vlasnika smještaja.

Autorsko pravo

Tekstualne objave i softver/programi napravljeni od strane CB-a softver je zaštićeno autorskim pravima. Osim za osobnu upotrebu, tekstualni sadržaj je zabranjeno koristiti/distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja. Svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg dijela materijala ili softvera na ovim stranicama može predstavljati povredu odredaba Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN br. 167/03 i 79/07) i drugih propisa u Republici Hrvatskoj.

Linkovi na stranice trećih osoba

Ove Stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju a Stranica ne snosi odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica. Ako odlučite ostvariti pristup na bilo koju od internet stranica trećih strana koje su povezane s ovim stranicama, to činite u potpunosti na vlastitu odgovornost.

Promjene uvjeta poslovanja

Vlasnik Stranice zadržava pravo promjena navedenih uvjeta korištenja Stranica i drugih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Autorsko pravo

Oglašivač je i sam vlasnik/ca oglašenog smještajnog objekta, koji kao takav posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za iznajmljivanje. Oglašivač preuzima potpunu odgovornost za tekstualne i slikovne informacije koje postavlja na ovoj Stranici, te jamči njihovu točnost, potpunost i istinitost, kao i kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga. Oglašivač predaje Stranici, trajno i bez naknade, licencu za korištenje materijala u promotivne svrhe. Oglašivač bezuvjetno oslobađa Stranicu bilo kakve odgovornosti za kršenje autorskih prava koja može nastati iz uporabe materijala. Oglašivač razumije da slikovni i tekstualni materijali iz bilo kojeg dijela Stranice se ne smiju reproducirati bez dozvole vlasnika autorskih prava.

Odgovornost

Ako je oglašivač žrtva prijevare, Stranica ne može biti odgovorna oglašivaču. Stranica ne može jamčiti da će rad biti bez prekida ili bez grešaka. Stranica se ne može smatrati odgovornom oglašivaču za prijevare, posljedičnu ili neizravnu štetu, uključujući i izmaklu dobit.

Prestanak oglasa

Ako Stranica prima pritužbe korisnika o određenom oglasu koji ne odgovara slikovnom i tekstualnom opisu, ili ako u više navrata primi pritužbe korisnika na vlasnika smještaja, tada zadržavamo pravo ukloniti oglas te onemogućiti račun takvog oglašivača bez najavljene obavijesti. Ako oglašivač pokuša unijeti nepodoban materijal u bazu podataka, ili više puta zloupotrijebi on-line sustav, Stranica zadržava pravo odbiti i obrisati takav oglas i neće biti odgovorna za bilo kakvu prouzročenu štetu.

Promjene uvjeta poslovanja

Vlasnik Stranice zadržava pravo promjene navedenih uvjeta korištenja za oglašivače bez prethodne najave.